Home / Bývanie / Ploty z betónu – možnosti dizajnu povrchu

Ploty z betónu – možnosti dizajnu povrchu

Ploty z betónu

Ploty z betónu

Viete, ktorý plot je skutočne odolný a vydrží vám takmer celý život bez nutnosti opráv? Ide o betónový plot. Okrem odolnosti a stability je veľkou výhodou betónového plota aj možnosť výberu povrchovej úpravy, ktorá dodá estetický vzhľad. Moderné technológie umožňujú výrobu betónových plotov s imitáciou rôznych materiálov ako sú tehla, kameň, tvárnice či drevo. Tieto dizajnové povrchy zvyšujú vizuálnu príťažlivosť plotu a umožňujú jeho harmonické začlenenie do rôznych štýlov domov a záhrad.

Betónový plot – imitácia tehly

Betónové ploty s povrchovou úpravou imitácie tehly sú veľmi obľúbené pre svoj tradičný a klasický vzhľad. Tento typ povrchu je ideálny pre nehnuteľnosti, ktoré sú postavené v tradičnom a rustikálnom štýle. Ploty z betónu v imitácii tehly sú tiež dobrou voľbou k toskánskym a anglickým záhradám. Imitácia tehly vytvára dojem autentického muriva, pričom si zachováva všetky výhody betónu. Tento dizajn je tiež vhodný pre mestské záhrady, kde plot slúži ako dekoratívny prvok, ktorý dopĺňa tehlové fasády alebo terasy.

Betónový plot – imitácia kameňa

Imitácia kameňa je ďalším populárnym dizajnom pre betónové ploty. Kameň je prírodný materiál, ktorý má veľmi elegantný vzhľad. Podobne ako zemina a štrk použité pre dekorovanie v záhrade, bude skvele ladiť s domami postavenými v horskom štýle, s chatami a vidieckymi domami. Ploty s imitáciou kameňa sú vhodné pre nehnuteľnosti, ktoré chcú dosiahnuť prírodný a sofistikovaný vzhľad. Betónový plot s imitáciou kameňa dobre poslúži aj ako ozdobný prvok v záhradách, kde doplní kamenné chodníky alebo vyvýšené betónové záhony.

Betónový plot – imitácia tvárnice

Pre domy postavené v modernom štýle si vyberte betónový plot s povrchovou úpravou v dizajne tvárnice. Tento dizajn prinesie do záhrady alebo okolia domu minimalistický a elegantný vzhľad. Ploty s povrchovou úpravou tvárnice vytvárajú dojem pevnej a robustnej konštrukcie, ktorá je zároveň esteticky príťažlivá. Imitácia tvárnice sa skvele hodí k domom s jednoduchými líniami a čistým dizajnom. Tento typ plotu je vhodný aj pre mestské nehnuteľnosti, kde je potrebný vysoký stupeň bezpečnosti a ochrany súkromia.

Betónový plot – imitácia dreva

Betónové ploty s imitáciou dreva sú ideálne pre tých z vás, ktorí potrebujete dosiahnuť prírodný a teplý vzhľad. Tento dizajn zaváňa prírodou a rustikálnym šarmom. V obľube je u chalupárov a majiteľov vidieckych domov. Vďaka plotu v drevenom dizajne získate dva v jednom – vytvoríte autentický dojem dreva a budete si užívať všetky výhody betónového plota. Ploty v imitácii dreva vytvárajú útulný vzhľad a dobre zapadnú do záhrad s drevenými prvkami ako sú altánky a pergoly.

Autor: Gabriela Kudláčová