Home / Ostatné / Zaujímavosti / Chceli by ste psíka? Toto je 6 vecí, ktoré budete potrebovať

Chceli by ste psíka? Toto je 6 vecí, ktoré budete potrebovať

Chceli by ste psíka? Toto je 6 vecí, ktoré budete potrebovať

Chceli by ste psíka? Toto je 6 vecí, ktoré budete potrebovať

Kúpa psíka je dôležité rozhodnutie, ktoré by ste určite nemali uponáhľať. Bude s vami žiť najbližších 15 rokov, stane sa členom rodiny a vašou úlohou bude sa oňho po celý čas starať. Za to sa vám odplatí svojou vernosťou a bude veselým spoločníkom pri každom dobrodružstve. Čo všetko budete pre neho potrebovať, kým si ho prinesiete domov?

1.      Misky

Ešte pred príchodom psíka je dôležité kúpiť misky na vodu a krmivo. Rozmer zvoľte podľa veľkosti psa, ktorú dosiahne v dospelosti. Spolu s miskami môžete vybrať aj podložku pod misky, ktorá ochráni podlahu pred vyliatou vodou a vysypaným krmivom.

2.      Krmivo

Výber krmiva je kľúčový. Neviete kde s výberom začať? V prvom rade sa spýtajte chovateľa, akými granulami bolo šteniatko kŕmené. Najlepšie bude, ak budete pokračovať tým istým krmivom, na ktoré je zvyknuté. Samozrejme, môžete sa rozhodnúť aj pre inú značku, no v takom prípade psíka na zmenu privykajte postupne. Širokú škálu rôznych druhov granúl a mokrého krmiva, z ktorej si určite vyberiete, ponúka aj obchod Chovprodukt.

Nezabudnite ani na maškrty. Tie sú veľkou pomôckou pri tréningu a slúžia ako odmena. V ponuke nájdete tiež pochúťky na dlhšie zabavenie, ktorými môžete šteniatku spestriť deň.

3.      Pelech

Ďalšou dôležitou súčasťou výbavy pre psíka je pelech. Ten by mal byť dostatočne veľký a pohodlný. Pokiaľ plánujete kúpiť šteniatko, rozmer vyberajte podľa toho, ako veľké má byť v dospelosti. V prípade väčších plemien odporúčame kúpiť najprv menší a neskôr väčší pelech. Nezabudnite si overiť, či ho môžete prať.

4.      Hračky

Hračky vyberajte podľa dvoch kritérií – veľkosť a určenie. Rozmery prispôsobte aktuálnej veľkosti psíka. Hračky by nemali byť príliš malé, aby nehrozilo nebezpečenstvo prehltnutia. Ďalej je to už len na vás a na tom, čo chcete so psíkom robiť. Obľúbené sú najrôznejšie loptičky na hádzanie, lietajúce frisbee či hračky na preťahovanie.

5.      Obojok a vôdzka

Obojok je najlepšie kúpiť, až keď máte šteniatko doma, aby ste vedeli zvoliť správny rozmer. Je však možné, že ho budete potrebovať, už keď si po psíka prídete. V takom prípade je ideálny nastaviteľný obojok, ktorého veľkosť môžete ľahko prispôsobiť. Ďalej je potrebné zvoliť správnu hrúbku — pre väčšie psy nevyberajte príliš tenké obojky, ktoré by im mohli pri prudkom potiahnutí ublížiť. Nakoniec nezabudnite k obojku kúpiť vôdzku.

6.      Ďalšie užitočné doplnky

Aké psie potreby sa vám ešte budú hodiť? Praktickým pomocníkom je prepravka, do ktorej môžete šteniatko počas cesty vložiť. Doma zas poslúži ako útočisko, kam sa môže psík utiahnuť, keď si potrebuje oddýchnuť. Pri tréningu za vám zíde aj kliker a vrecká na maškrty. Odporúčame zaobstarať si tiež dezinfekčný sprej alebo vlhčené utierky pre prípad nehody.

fotografia: © bigstockphoto