Home / Ostatné / Zaujímavosti / Ako pripraviť ATV na zimu? Dokúpte k vozidlu snežné pásy

Ako pripraviť ATV na zimu? Dokúpte k vozidlu snežné pásy

Ako využívať štvorkolku v zime. Príslušenstvo k ATV. Snežné pásy na štvorkolky.Štvorkolka je skvelý stroj nielen na letné dobrodružstvá v teréne, ale aj na využitie v zime. Predpokladom plného využitia tohto vozidla počas zimy je dokúpenie snežných pásov. Oplatí sa do pásov investovať?

Inštalácia snežných pásov – premeňte štvorkolku na snežný skúter

Ak plánujete využívať svoju štvorkolku v hlbokom snehu, mali by ste zvážiť inštaláciu snežných pásov. Snežné pásy pre štvorkolky sú špeciálne navrhnuté tak, aby zabezpečili lepšiu trakciu a ovládateľnosť v hlbokom snehu a na zľadovatených povrchoch. Inštaláciou snežných pásov sa štvorkolka zmení na výkonné zimné vozidlo, ktoré zvládne náročné podmienky na zasnežených cestách a dokonca v horách. Čo dosiahnete inštaláciou pásov namiesto kolies?

  • Zlepšená trakcia: Snežné pásy majú väčšiu kontaktnú plochu so snehom v porovnaní s tradičnými pneumatikami, čo znamená, že štvorkolka zaručene neuviazne ani na násypoch prašného snehu.
  • Lepšia ovládateľnosť: Vďaka snežným pásom budete mať lepšiu kontrolu nad vozidlom aj na zľadovatených povrchoch a ujazdenom snehu. Prejdete rýchlo a bezpečne cez les, polia alebo horské priesmyky.
  • Všestranné využitie štvorkolky: Snežné pásy umožňujú využívať ATV na úpravu tratí, odhŕňanie snehu a prepravu materiálu v ťažkých zimných podmienkach do vysokohorských chát.

Ako vybrať správne snežné pásy?

Pri výbere snežných pásov pre vašu ATV je dôležité zohľadniť viacero faktorov. Snežné pásy sa vyrábajú pre všetky modely a značky štvorkoliek. Zoženiete ich na obľúbené úžitkové štvorkolky can am, ktoré sa s pásmi stanú neprekonateľným vozidlom do horského prostredia. Pred kúpou pásov sa uistite, že sú kompatibilné s vašim modelom ATV. Predajcovia pri produkte vždy uvádzajú, pre ktoré značky štvorkoliek sú určené. Nie všetky pásy sú vhodné pre všetky značky a modely štvorkoliek.

Overte si, z akých materiálov sú pásy vyrobené. Musia odolať vysokej záťaži, nízkym teplotám a tiež prípadnému prejazdu cez ostré skaly. Na škodu nie je investovať do snežných pásov, ktoré sa rýchlo inštalujú. Kvalitnejšie produkty umožňujú rýchlu výmenu medzi pásmi a klasickými pneumatikami. Podľa predajcov získate inštaláciou kvalitných pásov vyššiu ťažnú silu štvorkolky. Bonusom je, že s pásmi lepšie prekonáte štrkovitý i piesočnatý terén.

Výzvy terénu zdoláte nielen vďaka pásom, ale tiež správne zostavenou štvorkolkou. Na tomto odkaze https://www.brp-world.com/sk/sk/nakupne-nastroje/customise-your-own-off-road.html môžete vďaka bezplatnému konfigurátoru zostrojiť štvorkolku od pneumatík až po strechu.

Autor: Gabriela Kudláčová