Home / Zábava / Duna: Kde sledovať tento skvelý film?

Duna: Kde sledovať tento skvelý film?

Duna – kde sledovať tento skvelý sci-fi film online.Milovníci sci-fi, pozor! Film Duna od režiséra Denisa Villeneuve je nepochybne jedným z najepickejších diel modernej kinematografie, ktoré vás vezme na púť do vzdialeného vesmíru a planéty Arrakis. Prvá časť tejto dvojdielnej adaptácie klasického románu od Franka Herberta z roku 1965 si získala srdcia divákov po celom svete svojou úchvatnou vizuálnou stránkou, silnými hereckými výkonmi a vernou interpretáciou literárnej predlohy.

Film mal premiéru na prestížnom Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach v septembri 2021 a na Slovensku sa dostal do kín 21. októbra 2021. Hoci jeho uvedenie bolo kvôli pandémii COVID-19 oneskorené, očakávania sa len stupňovali, a právom. Duna totiž prináša zážitok, ktorý sa dá len ťažko porovnať s inými sci-fi titulmi.

Kde sledovať Dunu online?

Po svojej kinovej premiére sa Duna stala dostupnou aj pre milovníkov pohodlného sledovania z domova. Práve na streamovacej službe Max, ktorá je výsledkom rebrandingu HBO Max, si môžete tento film vychutnať v plnej kvalite. Max ponúka film v 4K UHD s podporou Dolby Atmos, čo zabezpečuje, že epické bitky o púštnu planétu Arrakis budú vizuálne aj zvukovo dokonalé.

Max je platformou, ktorá kombinuje to najlepšie z HBO, Warner Bros. a ďalších, pričom prináša divákom špičkový obsah ako originály Max Originals, klasické tituly aj aktuálne trháky. Duna je nepochybne jedným z hlavných lákadiel tejto služby, kde si môžete pozrieť aj ďalšie sci-fi skvosty a pripravovať sa na pokračovanie.

Exkluzívne v kinách a na Max

Keď sa film Duna objavil v kinách, súčasne bol uvedený aj na HBO Max, čo však vyvolalo diskusie o jeho finančných výsledkoch. Režisér Denis Villeneuve vtedy upozornil, že takéto súčasné vydanie mohlo ovplyvniť budúcnosť plánovaného pokračovania. Našťastie, fanúšikovia sa môžu tešiť, pretože druhá časť je už potvrdená a jej premiéra sa očakáva v roku 2024.

Ak ste ešte nemali príležitosť ponoriť sa do tohto veľkolepého sci-fi dobrodružstva, teraz je ten správny čas. Duna je dostupná na streamovacej platforme Max, kde si môžete vychutnať jej vizuálne majstrovstvo priamo z pohodlia vášho domova.

Prečo sledovať Dunu?

Duna nie je len obyčajným sci-fi filmom – je to epický príbeh o moci, politike, láske a prežití, kde každý element sveta na púštnej planéte Arrakis má hlbší význam. Herecké obsadenie, v ktorom zažiaria mená ako Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Zendaya a mnoho ďalších, dodáva postavám život a emocionálnu hĺbku. Vizuálne efekty a hudba od Hansa Zimmera zase zaručia nezabudnuteľný zážitok.

Takže, či už ste fanúšik klasického sci-fi alebo len hľadáte film, ktorý vás úplne pohltí, Duna je filmom, ktorý by ste rozhodne nemali vynechať. Prejdite na Max a pripravte sa na epickú cestu na púštnu planétu, kde boj o prežitie začína!

Zdroj:

  1. https://www.csfd.cz/film/236957-duna/prehled/
  2. https://sk.wikipedia.org/wiki/Duna_(film_z_roku_2021)