V dnešnej dobe je nemožné vyhnúť sa nebezpečným konzervantom. Výrobcovia sa bránia, že ich produkt spĺňa všetky normy, nemožno ale veriť všetkému. Aby toho nebolo dosť, dennodenne prichádzame do styku s miliardami baktérií, plesní, prachových častíc a ďalších nepríjemností, ktoré nám na zdraví rozhodne nepridajú. Taktiež ťažké zimné mesiace, tie tony zákuskov, šalátov a tučného mäsa si telo stála „pamätá,“ a neraz dlho bojuje.
Pečeň funguje v ľudskom tele ako akýsi filter, ktorý keď začne byť až „príliš“ zanesený, môže byť dôkazom toho, že v organizme sa nachádzajú látky, (môžeme si ich nazvať aj jedy), ktoré negatívne vplývajú na životný cyklus človeka. Je to následkom prioritne príliš „-nej“ stravy. Teda tučnej a mastnej. Vraví sa, že ak si človek chce očistiť organizmus, musí si očistiť pečeň. Odstránením jedov, toxínov z pečene vo väčšine prípadov prinesie úľavu, zväčša u ľudí, ktorých trápi nevoľnosť. Očistením tela od toxínov dodáte organizmu nielen tak potrebnú očistnú kúru, ale súčasne aj rekonvalenscenčný pobyt v kúpeľoch živín a vitamínov, s ktorými je pečeňová očistná kúra spojená.
Ak chcete i vy spraviť niečo pre svoje zdravie, pozrite sa s nami na 7 tipov, s ktorými môžete začať očistnú kúru pečene!
Cesnak – na Slovensku mimoriadne obľúbený, ktorého pozitívne vlastnosti naši predkovia poznali už veľmi dávno. Je schopný aktivovať pečeňové enzýmy, ktoré efektívne odstraňujú jedy z tela. Obsahuje vitamíny a stopové prvky. Cesnak obsahuje vitamíny A, B1, B2, D a C.
Vlašské orechy – kapitola sama o sebe, na našom území veľmi obľúbené a májú byť skutočne prečo! Okrem toho, že vlašské sa považujú za najzdravšie z orechov, obsahujú zdravé tuky, ktoré pomáhajú detoxikácií pečene. Na ich najvyššiu „účinnosť“ je potreba ich poriadne rozhrýzť.
Kapusta – ďalšia obľúbená zelenina, ktorá by nemala chýbať nielen v detoxikačnom jedálničku, ale ani v jedálničku počas celého roka. Kapusta efektívne prečisťuje tráviaci trakt a je schopná aktivovať enzýmy, podobne ako cesnak, ktoré sa podieľajú na detoxikácií. Kapusta obsahuje vysoký podiel vitamínu C.
B+K+K, alebo ak chcete brokolica, kel, karfiol, teda hlávková zelenina. Zvyšujú v organizme množstvo enzýmov, ktoré následne odstraňujú z tela karcinogény.
Grapefruit. Aj toto, pre niekoho až príliš kyslé ovocie je schopné aktivovať produkciu enzýmov pomáhajúcich detoxikácií od karcinogénov a ďalších toxínov. Obsahuje vitamíny C, B1 a K.
Zelený čaj, s citrónom, bez cukru. Obsahuje katechíny podporujúce funkciu pečene.
Ak máte zlozvyk koreniť, skúste nahradiť obyčajné korenie kurkumou. Kurkuma má nielen funkcie, ako jej vyššie spomenutí „kolegovia,“ okrem toho aj príjemne chutí a neuškodí ani pri väčších množstvách.
[plulz_social_like width=“350″ send=“false“ font=“arial“ action=“like“ layout=“standard“ faces=“false“ ]Text: Erik
Foto: freedigitalphotos.net